KARY

Re: KARY

Postprzez LilithSuccubus N 11. kwi 2010, 12:52

Scryptorze i po raz kolejny mówię - nie oskarżam Ciebie, nie mówię tu o Tobie.
A pisanie do Niemiec jest równe wysyłaniu smsów na konkursy o bmw z orange.
z tym, że od Niemców żadnej odpowiedzi nigdy nie dostałem, tak więc w jakim języku mam pisać do nich?
LilithSuccubus

Postprzez Scryptor N 11. kwi 2010, 13:04

LilithSuccubus napisał(a):Scryptorze i po raz kolejny mówię - nie oskarżam Ciebie, nie mówię tu o Tobie.
A pisanie do Niemiec jest równe wysyłaniu smsów na konkursy o bmw z orange.
z tym, że od Niemców żadnej odpowiedzi nigdy nie dostałem, tak więc w jakim języku mam pisać do nich?

Niestety, ogólny problemem jest takie, że przez krytykę próbuje się ubliżyć innej osobie i narazić go na utratę zaufania potrzebnego do pełnienia danej funkcji.
Nie ma żadnych dowodów na chybione działanie administracji. Tak jak pisałem jest tylko łapanie za słówka i przekręcanie faktów, jednak ktoś sobie to do głowy wbił(nie mowie o tobie Lilith) i do upadłego będzie się tego uparcie trzymał. Przykre jest tylko to, że nikt nie dopyta i sprawdzi zawartej w tym prawdy, bo lepiej
założyć klapki na oczy orać i orać, niż wyjaśnić coś przez samodzielne działanie. Pomyśl o tym. ;)

Zgłoszenia piszemy w języku Angielskim.
Warto przeczytać, bo mogę kiedyś o to zapytać...

Regulamin gry->> http://forum.xhodon.pl/viewtopic.php?f=55&t=3761
Regulamin forum->>http://forum.xhodon.pl/viewtopic.php?f=55&t=4
Scryptor
Administrator

Postprzez Mirokulus N 11. kwi 2010, 13:37

Dodam ,że wszędzie tak samo. Nie gram tylko tu i jak zauważyłem "pany" gry kierują się zasadami,regulaminem , a jak do czegoś dojdzie co popsują lub się pomylą to i tak musi być na wierzchu albo w prosty sposób likwidacja tematu na forum by czasem inni tego nie zauważyli i nie zrobił się syf ,który odbije się im i na ich autorytecie. Czasem Wam Adminom, i innych pełniących funkcje brakuje zdrowego rozsądku, uczciwości w tym co robicie. Pamiętajcie ,że to my tworzymy tą grę i ona istnieje dzięki nam jak i wy w niej.Jak wiadomo gracze robią różne sztuczki,przekręty,problemy. Lecz,gdy uczciwy gracz gdy popełni błąd, pomoże komuś to jest traktowany z największą surowością. Powinno się doszukać wyjaśnień a często bywa ,że my gracze nie możemy nawet wyjaśnić i domagać się tego bo "pany " gry często to olewają. I nie jest w moim celem obrażać tu obecnego w rozmowie Admina. Po to są tematy by je zakładać a problemy, nie zadowolenia rozwiązywać w kulturalny sposób. Każdy Admin czy inny pełniący funkcje podobne powinien "wysłuchać" tego co gracz ma do powiedzenia i odpowiedzieć mu. Nie powinien rzucać się honorem ale postawić w sytuacji jakiej gracz przychodzi do niego. Od tego jesteście a inni starają się Wam ufać i wierzyć ,że pomożecie lub sprawiedliwie rozwiążecie problemy. Taka jest prawda.
Może to śmieszny przykład aktywności Admina ( nie w tej grze) ale zawsze..
- Ja posiadam więcej w RO niż kolega. Normalnie on nie może mi przesłać surowiec za darmo lub jako prezent. Ja oczywiście będąc większym mam takie prawo. Najlepsze jest to ,że nasza współpraca była od 3 miesięcy i wymienialiśmy się surowcem. Ja potrzebowałem wina on marmuru i drewna. Sytuacja była taka ,że słał mi wino a ja albo od razu albo ciut później słałem surowiec do niego. Z logicznego punktu widzenia i kontroli Admina można było by zauważyć ,że nie łamaliśmy regulaminu przesyłając ten surowiec w obie strony cały czas. Nie jest to wtedy PUSH. Oczywiście "błyskotliwy" umysł Admina sprawił ,że stwierdził łamanie regulaminu co dało efekt pusha w obie strony. Pisanie,że może sprawdzić naszą współprace, że nie łamiemy regulaminu ,prośby o zniesienie nic nie dało. Bez odpowiedzi, bez reakcji. Wiec później nie ma się co dziwić ,że inni tak odbierają Administracje. Gdyby to było w jednej grze ale tak jest wszędzie.Tu nie są potrzebne słowa wyższości ale osób i słów pewnych i godnych zaufania.A jeśli kilkanaście osób udowodni,że Administracja lub jednostka od niej popełniła błąd lub swoim postępowaniem złamała zasady to jest czasem dziwnie przyjęte ,że cała administracja robi wszystko by nie poszło to do najwyższych szczebelków władzy i tępione jest z największym zaangażowaniem. Zaznaczam to nie jest atak z mojej strony. To wypowiedz co się dzieje i nad czym warto pomyśleć. Pozdrawiam
Mirokulus

Postprzez SirKunon N 11. kwi 2010, 23:53

Bardzo dobrze, że został wprowadzony dział KARY. Ma to związek z buńczuczną rewoltą NEZu i na przyszłość ukróci spekulacje na temat tego za co kto dostał bana. Lepszego wyjścia w tej sytuacji być nie mogło a adminom należą się brawa za błyskawiczną reakcję i stworzenie pręgieża, który jest normą we wszystkich tego typu grach. Wcześniej nie było takiej potrzeby bo Admini załatwiali to po cichu z każdym z osobna. Ale widać to nie pasowało więc teraz kary są upublicznione. I tu niespodzianka... znowu niektórym to nie pasuje. :idea:
SirKunon

Postprzez Mirokulus Pn 12. kwi 2010, 00:05

Tu nie chodzi jak z mojej strony "że coś nie pasuje ". Jeśli się komuś należy to oczywiste. Jeśli dobrze zostały zrozumiane moje wypowiedzi to zaznaczyłem o odpowiednie i prawidłowe podejście graczy jak i Administracji by było sprawiedliwie, uczciwie i z rozwagą.
Mirokulus

Postprzez Undyna Śr 21. kwi 2010, 11:34

Tak sobie czytałam Twoją dyskusję z Lilith i zastanawiam się dlaczego tak strasznie się burzysz? Przecież On nie powiedział w prost, że Ty posiadasz multikonto, tylko, że administracja ma takową możliwość bez wykrycia tego. Poza tym istnieje coś takiego jak cudza prywatność i wysyłanie kopi dowodów osobistych to lekka przesada. Tym bardziej, że grają tu także dzieci, które również mogą posiadać multi (jak to dzieci) i jak sprawdzicie ich tożsamość? Zapytacie o telefon do rodziców, czy kopie legitymacji szkolnej od nich weźmiecie?? Szczerze powiedziawszy, trochę się zgadzam z Lilith, choć rzadko się to zdarza. Nadużywacie swoich uprawnień i sama się o tym przekonałam raz. Więc nie mów, że wszyscy jesteście święci. Być może Ty nie masz nic na sumieniu, ale czy możesz ręczyć za innych? Chyba nie...
Undyna

Poprzednia strona

Powrót do Utarczki słowne